Loperspeloton trekt naar Bollenloop Julianadorp

Casper Duin
Den Helder

Een week na de Halve van Den Helder trekt het loperspeloton komende zondag naar Julianadorp voor de Duin-Bollenloop.

De voorjaarsloop in Julianadorp over 1, 5 of 10 kilometer ten bate van het goede doel, beleeft zondag de veertiende editie.

Start en finish is op camping 't Noorder Sandt. Daar wordt om 10.30 uur gestart met de één kilometer voor jeugd tot en met negen jaar. Tien minuten beginnen de deelnemers van 10 t/m 12 jaar aan dezelfde afstand. Om 11 uur klinkt het startschot voor de 5 en 10 kilometer door het fraaie bollengebied rond Julianadorp.

De 'Bollenloop', die tevens geldt als Roel Plas Memorial, kent andermaal een businessloop voor bedrijven. De netto-opbrengst komt ten goede aan de Stichting Present in Den Helder. Er is dit jaar opnieuw geen wandeltocht.

Inschrijven voor het hardlopen is tot vrijdagavond 23.59 uur nog mogelijk via de website van SV Noordkop Atletiek. Aanmelden op de dag zelf kan zondag vanaf 9.45 uur tot vijftien minuten voor aanvang van de betreffende loop in de tent op camping 't Noorder Sandt.

De kosten voor inschrijving bedragen bij de jeugdafstanden €1. Deelnemers aan de 5 en 10 km. betalen €4 bij voorinschrijving en twee euro meer op de dag zelf.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.