Werkplaats Evert Bruyns in Krommenie herrijst

De brand in 2017.

Dorien Knijnenberg
Krommenie

Rijwielhandel Evert Bruyns in Krommenie, die ruim een jaar geleden afbrandde, krijgt weer vorm. De muren van de nieuwe werkplaats staan sinds afgelopen week. Vrijdag plaatste een kraan het dak. Het fietsenbedrijf aan de Heiligeweg wordt groter dan ooit.

Bovenop de werkplaats komt een extra verdieping. In de oude situatie bestond die nog niet.

Evert en zijn zonen Thomas en Bas willen de etage gebruiken als magazijn. Aan de straatzijde komen op beide verdiepingen drie grote ramen, die dienst kunnen doen als etalage.

Lees ook: Evert Bruyns zoekt ruimte na brand

De drie eigenaren zijn blij dat de bouw vordert. De winkel gebruiken ze al sinds oktober. Reparaties voeren ze uit in de tijdelijke units naast hun zaak.

Het gaat, maar ideaal is het niet. ,,We hebben weinig plaats voor het stallen van fietsen. Veel rijwielen staan bij ons thuis’’, vertelt Evert. Hij is blij als daaraan een einde komt.

De situatie is al veel beter dan het was. In de eerste vijf weken na de brand, werkte Evert vanuit zijn garage thuis. ,,Het was niet anders.’’

De ondernemer dacht nooit aan stoppen toen de zaak in vlammen opging. Over ongeveer twee maanden moet de bouw klaar zijn. Thomas kijkt er naar uit. ,,Ik denk al na over de toekomstige indeling.’’

Wanneer de opening van de rijwielhandel plaats heeft, durft de familie niet te zeggen. De werkplaats moet na de oplevering worden ingericht. Ze weten niet hoe lang dat duurt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.