DZS en trainer Sleeswijk met elkaar verder

Marciano Sleeswijk© Archieffoto Ella Tilgenkamp

Neck

Het bestuur van voetbalclub DZS en trainer Marciano Sleeswijk zijn contractverlenging met een jaar overeengekomen.

Hoewel de resultaten van het eerste elftal van de Neckers tegenvallen - DZS staat laatste in de derde klasse A van de zaterdagamateurs - zijn beide partijen ervan overtuigd dat de ploeg uit het sportieve dal zal komen. Ook binnen de spelersgroep is er vertrouwen in de werkwijze van de staf en in betere resultaten in de toekomst.

Sleeswijk, bezig aan zijn eerste seizoen in Neck, hoopt zijn elftal in de komende periode nog te kunnen behouden voor de derde klasse. DZS heeft nog acht wedstrijden om in elk geval de play-offs om handhaving te halen. Opperdoes (zes punten meer, maar twee duels tegoed) of Alcmaria Victrix (negen punten meer, maar een wedstrijd meer gespeeld) zal dan op de ranglijst moeten worden gepasseerd.

Nieuwe voorzitter

Overigens heeft de club ook een nieuwe voorzitter gevonden in de persoon van Ron Slond. Hij is 28 jaar secretaris geweest en is bovendien actief als coach van het eerste vrouwenteam. Hij is de opvolger van Danny Visser, die zich eind vorig jaar onverwacht genoodzaakt zag de voorzittershamer neer te leggen. Slonds functie is wel tijdelijk. Hij zal intussen de zoektocht naar een nieuwe preses vervolgen. Dit in combinatie met het realiseren van het nieuwe complex.

Het bestuur heeft bovendien een verjonging ondergaan met de komst van Brian Melis, speler van het eerste elftal, en Romy Kok, die uitkomt voor het hoogste vrouwenteam van DZS.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.