Esports omarmen tijdens GameDay

Abseilen is een van de vele activiteiten tijdens GameDay.© PR-Foto

1 / 2
Monique Trijsburg
Den Helder

Esports omarmen, oftewel competitief gamen, en tegelijkertijd jongeren stimuleren tot fysieke sport en computertechniek. Dit is de intentie van GameDay. Komende zaterdag staat Willemsoord in Den Helder in het teken van games. Een must voor iedereen die houdt van een wedstrijd, online en op het veld.

Jongeren gamen steeds meer en sporten steeds minder maar daar wordt met GameDay een sociale activiteit aan gehangen. Jongeren van 10 tot 25 jaar kunnen elkaar ontmoeten om samen het wedstrijdelement in de breedste zin van het woord te beleven.

Het belooft een dag te worden vol spannende, nieuwe en sportieve uitdagingen. Volgens Kim Smit is GameDay een ongekend groot spektakel met landelijke uitstraling. Smit, werkzaam bij theater De Kampanje, is samen met Michael van Alderwegen (marineofficier gedetacheerd bij de Maritme Campus in Den Helder) initiatiefnemer van het evenement.

Alderwegen: ,,We willen laten zien dat je niet alleen de hele dag achter een computer hoeft te zitten, maar dat er zoveel meer te beleven is.’’

De beleving van GameDay begint om tien uur.

Smit: ,,Om 10.40 uur vindt de openingsceremonie plaats met de NK Cruyff Courts 6x6 en om 11.15 uur start het FIFA toernooi. Daarna is er om 11.30, en om 13.45 uur nog een keer, een demonstratie bossaball, volleybal op een springkussen. Om 12.15 uur is er een meet en greet met de Nederlandse vlogger Furtjuh.’’ Ondernemers racen tegen elkaar op gekochte themafietsen van Zeestadstaal, om zo mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te ondersteunen.

Sprekersevenement

,,Er is om 13.15 uur een trampolineshow die wordt opgevolgd door een Afro workshop door Deventé Walden. Op het sprekersevenement, aanvang 14.00 uur, zijn er voor jonge socialmedia rolmodellen als FIFA Kampioen Koen Weijland en zanger Gio. Koen Schrobbers vertelt over verantwoord gamen. Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, over het belang van bewegen en zeilster Marit Bouwmeester over haar weg naar Olympisch goud.’’

Vanaf 15.00 uur is er een basketbal dunk contest en even daarna begint een skatepark demoshow. Vervolgens is er een finale crossfit, droneracen en airbag streetdiving te zien. Om 16.20 uur treedt Gio op en start de finale van NK Cruyff courts, opgevolgd door de finale lasergamen en basketbal.

,,Om 18.00 uur is de sluitingsceremonie en gaat de GameDay over in GameNight, die tot 23.00 uur duurt en waar gamen, chillen en dansen samenkomen bij SuperStijl.’’ Het evenement is te bezoeken door jong en oud. Jongeren die mee willen doen aan de vele activiteiten kunnen voor vijf euro een deelnemerspolsbandje aanschaffen. Het gehele programma, plattegrond en alle informatie over deelname is te vinden op www.game-day.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.