Bouwstop Leeghwaterbrug: tekeningen en berekeningen voldoen niet

Archieffoto van de werkzaamheden aan de brug.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Alkmaar

De bouw van de Leeghwaterbrug in de N242 is door de gemeente Alkmaar tijdelijk stilgelegd. Er wordt rekening gehouden met een latere oplevering van de klus.

Tot de maatregel is besloten omdat ’diverse constructietekeningen en berekeningen van de aannemer niet aan de norm voldoen’.

Het bouwverbod geldt tot het moment dat de aannemer goedkeuring heeft gekregen ’op de nog aan te leveren plannen’.

Kortgeleden zijn de fundamenten van de oude brug gesloopt. Binnenkort zou met de aanleg van een nieuwe brug worden begonnen.

Uit veiligheidsoverwegingen gaat het daar nog niet van komen. In hoeverre de bouwstop vertraging gaat opleveren, is onbekend. Wel wordt rekening gehouden met een latere oplevering van de klus.

Volgens planning zou de brug in maart 2019 klaar moeten zijn, een vertraging van enkele maanden.

In eerste instantie zou de Leeghwaterbrug eind van dit jaar gereed komen. De vertraging ontstond onder meer door extra procedures voor vergunningen vanwege nieuwe wetgeving.

De Leeghwaterbrug vormt een belangrijke schakel in de bereikbaarheid van Noord-Holland. Dagelijks passeren vele tienduizenden weggebruikers deze oeververbinding die uit twee delen bestaat: een al vernieuwd deel en het deel uit 1958 dat compleet wordt vervangen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen