Jennie Overmulder mocht het niet meer meemaken

Jennie Overmulder en Francesco Zoutendijk.© Archieffoto

Hedzer Faber
Den Helder

Het was Jennie Overmulders liefste en laatste wens: de dader berecht zien worden van de moord op haar zoon Eddie. Dat heeft niet zo mogen zijn. Ze is onlangs op 73-jarige leeftijd overleden, voor er een zekere dader kon worden aangewezen.

Het ging snel slechter met haar gesteldheid na die fatale vrijdagavond 16 september 2016, waarop het levenloze lichaam van de 44-jarige Eddie werd gevonden langs een sloot aan de CG Geusstraat in de Helderse wijk De Schooten, niet ver van het huis waar Eddie en Jennie samen woonden.

Francesco Zoutendijk was de beste vriend van Eddie Overmulder en hij bleef trouw aan de moeder van zijn vriend. Tot in de laatste dagen bleef hij haar opzoeken en ondersteunen. „Ze kreeg almaar meer klachten. Uiteindelijk is de stress haar toch te veel geworden.”

Als afval

In een interview vorig jaar in deze krant zei Jennie Overmulder: „Ik ben al in de zeventig en het afgelopen jaar is mijn gezondheid snel achteruit gegaan. Hoge bloeddruk, m’n heup, m’n hart. Ik mis mijn lieve Eddie en Dushi ook, ik kon niet meer voor haar zorgen. Ik zie het beeld nog elke nacht. Hoe hij daar lag, achtergelaten als afval. Soms durf ik niet te gaan slapen omdat ik bang ben voor mijn dromen. Je zou hopen dat het slijt, maar slijten doet het niet zolang zijn moordenaars vrij rondlopen.”

Dushi was de zwarte Mechelse herder van Eddie. Zij verblijft sindsdien in asiel ’t Schuthok.

De politie wilde maandag niet inhoudelijk ingaan op de staat van het onderzoek naar de moord op Eddie Overmulder. In dat onderzoek is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot vervolging van de dader of daders. De nabestaanden hebben steeds vermoed dat het ’een bekende’ is geweest.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.