Zaanstad maakt deal met Verkade over woningbouw

© Archieffoto: Holland Media Combinatie

Rob Swart
Zaandam

Verkade en de gemeente Zaanstad hebben overeenstemming bereikt over maatregelen die nodig zijn om op het terrein tussen de fabriek en de Provincialeweg huizen te bouwen. Verkade bouwt daarvoor een hogere schoorsteen.

Het zijn vooral geur en geluid die woningbouw in de weg staan. Behalve over een hogere schoorsteen zijn daarom ook afspraken gemaakt over geluidswering en een afstand van 35 meter tot de fabriek die bij de woningbouw in acht moet worden genomen.

Daarnaast is afgesproken dat Verkade een nieuwe ingang krijgt aan de kant van de Provincialeweg. Aan verkeer dat door de Westzijde naar Verkade moet, komt daarmee een einde.

De raad van commissarissen van Verkade moet nog akkoord gaan. Ook de gemeenteraad van Zaanstad moet de overeenkomst nog goedkeuren. Zaanstad draagt financieel bij aan uitvoering van de afspraken. De gemeente heeft een fonds om extra kosten van ingewikkelde bouwplannen te financieren.

De voormalige sportvelden van Verkade kwamen voor de crisis in handen van de gemeente. Nu staan ze op een spoedlijst van vijftien bouwprojecten die binnen drie jaar van start moeten gaan.

Wethouder Addy Verschuren is blij met bereikte resultaat. ,,Het zorgt ervoor dat we meer en kwalitatief goede woningen kunnen toevoegen en dat tegelijkertijd Verkade haar bedrijfsvoering duurzaam kan voortzetten. Alle lof dat Verkade hier zo constructief in meedoet.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.