Coalitie Heiloo: ’Geen vertrouwen’ bij oppositie

Verkiezingsbord Heiloo.

Verkiezingsbord Heiloo.© Archief

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De nieuwe coalitie van Heiloo-2000, VVD en CDA gaat niet met de vijf gezamenlijke oppositiepartijen praten over het beleid voor de komende vier jaar. Dat valt op te maken uit een persbericht dat die coalitie dinsdagmiddag naar buiten bracht.

De oppositiepartijen D66, PvdA, Gemeentebelangen Heiloo, NCPN en Heiloo Lokaal sloegen vorige week een uitnodiging van de coalitie voor een gesprek met elke oppositiepartij afzonderlijk af.

Die gesprekken zouden afgelopen zaterdag plaatsvinden. Ze wilden alleen gezamelijk met de coalitie praten.

,,Het stellen aan eenzijdige voorwaarden vooraf aan de geplande onderlinge gesprekken geeft geen vertrouwen dat ze werkelijk hun inbreng willen leveren’’, aldus woordvoerder Fred Dellemijn namens de coalitiepartijen.

,,Jammer, onze deur stond en staat open om ruimte te bieden aan hun inbreng over thema’s als klimaat, wonen en leefomgeving, verkeer en vervoer, communicatie en participatie.’’

Heiloo-2000, VVD en CDA zeggen ’enthousiaste reacties’ te hebben ontvangen van de maatschappelijke organisaties die ze benaderd hebben. ,,Per thema worden de komende weken diverse gesprekken gevoerd’’, aldus Dellemijn.

De drie partijen willen op 14 mei in de gemeenteraad de nieuwe coalitieovereenkomst presenteren.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.