Brugklassers Regius College Schagen kunnen een ’frisse start’ maken

Schagen

’Kijk uit met alcohol en drugs’. Brugklassers van het Regius College krijgen het te horen in speciale lessen.

Wethouder Ben Blonk gaf donderdagmorgen het startsein voor het project ’Frisse Start’, door speciale lesboekjes uit te reiken aan docent Magriet van den Handel van het Regius College. Daar gaan ze proberen de jongste leerlingen op school van de sigaret, de drank en de drugs af te houden. ’Frisse Start’ richt zich heel bewust op brugklassers, meldt Blonk.

Negatief

,,Op die leeftijd, aan het einde van de basisschool, staan de kinderen vaak nog zeer negatief tegenover roken, alcohol en drugs. Maar dan maken ze een grote verandering door. Ze komen op een andere school, daar is minder persoonlijke aandacht van docenten. Ze brengen meer tijd door met leeftijdsgenoten. De houding ten opzichte van alcohol en drugs kan dan veranderen. Vandaar dat het project zich richt op brugklassers. We proberen om de negatieve houding ten aanzien van roken, alcohol en blowen zo lang mogelijk in stand te houden.’’

De brugklassers krijgen op het Regius College vier speciale lessen over de gevaren van roken, alcohol en drugs. Ze worden gegeven door de eigen docenten. Die kregen, naast de speciale lesboekjes, ook een training van anti-verslavingsorganisatie Brijder.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.