In 60 seconden: Goed doel

Culinair Plaza, editie in 2017.© Foto Erna Faust/archieffoto

Gerard van Engelen

We kunnen binnenkort weer eten voor het goede doel. In de sprookjesachtige omgeving van het oudste stadspark van Nederland gaan negen lokale restaurants koken tussen de bomen van De Hout. Welke lokale goede doelen daarvan moeten profiteren blijft nog even een verrassing.

Iedere potentiële weldoener kan aanschuiven bij de 27ste editie van Culinair Plaza.

Daar wordt een Alkmaarder blij van.

Zangers of zangeressen van allooi zijn er niet. Die showbizz-salarissen gaan ten koste van de goede doelen. Er komt wel een ’Plaza-dj’ die zijn draaitafels ook een beetje in toom moet houden qua volume. De Hout is nu eenmaal geen Waagplein.

Van 31 augustus tot en met 2 september duurt de traditionele polonaise van gastronomen in het omheinde (en met rijplaten beschermde) stuk natuur. De Junior Kamer heeft het allemaal goed geregeld. ’t Mocht wat kosten. Wie in het buitengebied woont, wordt desgewenst gratis opgehaald met een echte BMW. Op groene stroom! Voor minder doet de organisatie het niet. Decadent en snobistisch?

Zo kun je ernaar kijken.

Maar laten we het nou maar eerlijk signaleren: decadent eten voor het goede doel is de gezelligste manier om de wereld te verbeteren.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.