Ophef in Wognum om kermistent

© Foto ANP

Connie Vertegaal
Wognum

Café Stam in Wognum krijgt met de kermis concurrentie. Er komt een feesttent op het nieuwe parkeerplein bij Deen te staan. Een evenementenbureau heeft hiervoor een vergunning gekregen.

Ron Stam van Café Stam is niet blij met de komst van de kermistent. ,,Op deze manier blijft er geen dorpscafé meer over. Wij zitten hier het hele jaar en we staan klaar voor alle verenigingen. De kermis, dat zijn topdagen voor ons. Het bezorgt ons een buffer voor de zomermaanden, waarin het wat rustiger is met de feestjes en de verenigingen. Natuurlijk zit je dan niet te wachten op een extra concurrent. En buiten dat vind ik het geen goeie plek. Daar wonen ouderen, van zo’n tent krijg je natuurlijk geluidoverlast.’’

Stam dacht eerst dat de vergunning voor de kermistent was geweigerd. ,,Maar via een vertegenwoordiger hoorde ik dat die tent er toch komt. Ik heb opheldering gevraagd bij de gemeente. Na Pasen heb ik een gesprek op het gemeentehuis.’’

De Kernraad Wognum is het ook niet eens met de komst van de feesttent. Op Facebook verspreidde de kernraad de oproep aan inwoners om bij de gemeente te protesteren tegen de feesttent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen