Wormerveerse Samira na MS-operatie in India nog weken alleen op zolder

Wormerveerse Samira na MS-operatie in India nog weken alleen op zolder
De tweeling Liv en Fay met hun moeder Samira.
© Foto Ron Amesz
Wormerveer

Vijf weken in quarantaine in India voor een stamceloperatie en nog vier weken in volledige afzondering thuis op zolder. Het worden zware tijden voor Samira de Kraker-Berndsen (35) uit Wormerveer, moeder van vijf dochters, en sinds ruim twaalf jaar MS-patiënte. Maar ze zet door. Ze is verheugd dat de operatie doorgaat.

De enige kans om haar multiple sclerose te remmen is een HSCT-operatie in India. In Nederland is ze uitbehandeld. Voor de operatie, tickets en visa is via diverse geldinzamelingen het benodigde bedrag van 30.000 euro behaald, maar er resteert nog een bedrag van 20 mille voor nabehandeling en overige kosten. Dus de inzamelingen gaan gewoon door. Intussen moet ze ’medicijnvrij’ zijn en hoopt ze dat haar gezondheid niet veel achteruitgaat.

Op dinsdag 27 februari vliegt ze met haar man Ron de Kraker naar India. Dat is bijna twee weken eerder dan ze in november verwachtte. Vanaf 28 februari begint haar behandeling: direct in quarantaine, waarbij haar man gedurende alle weken haar 24 uur per dag vergezelt. Hij is haar eerste steun bij de stamceloperaties en de chemokuren. Ze verliest haar weelderige bos haren, maar dat heeft ze er zeker voor over.

Hun terugvlucht staat gepland voor 2 april. Bij complicaties kost het verblijf honderden dollars per dag extra. De kinderen worden gedurende die ruim vijf weken liefdevol opgevangen door familie en vrienden. Voor de communicatie met de buitenwereld hebben vrienden en familie twee tablets geschonken.

Thuis moet Samira dan nog eens bijna een maand volledig alleen op zolder doorbrengen. De ruimte wordt nu verbouwd om dit mogelijk te maken. Eigenlijk heeft Samira moeite met het om hulp vragen bij anderen maar deze strijd kan ze niet alleen aan. In de afgelopen maanden is op allerlei manieren geld ingezameld voor Samira, opbrengsten van kerstmarkten, de verkoop van door een gulle gever gedoneerde producten, een schilderijenveiling, een benefietdiner, bedrijfsbijdragen en heel veel particuliere bijdragen.

Wilt u doneren? Kijk dan op www.battleagainstmybody.com. IBAN:NL58RABO0326023771 bic/swift:RABONL2U T.n.v.: Stichting Battle against my body

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons