Obelix West zegeviert in Venhuizen

I am Perfect (links) klopte in Venhuizen Canon de la Douce in de eerste omloop. De zege ging uiteindelijk naar Obelix West.© Foto Henk de Weerd

Venhuizen

De draverij van Venhuizen is een prooi geworden voor Obelix West en pikeur John Dekker. Op Pinkster 3 was de troef uit de stal van Caroline Aalbers in de finale te sterk voor Southwind Raptor.

Tijdens de draverij van Wognum vertelde de trainster uit Callantsoog nog dat Obelix West niet de snelste is van het hele veld, maar wel een paard is dat goed luistert, zich goed laat sturen en het nooit zomaar af laat weten. In de Westerbuurt liet hij dit nog maar eens zien door keer op keer als eerste uit het startvak te komen om zijn tegenstanders vervolgens op karakter voor te blijven. Het kostte achtereenvolgens Diamond As, Dancing Noble, Ben Hurry en Cassari de kop.

In de finale wachtte uiteindelijk Southwind Raptor. Dat die door Lindsey Pegram gereden Amerikaan in de eindstrijd stond, dankte hij behalve aan zijn snelheid aan Vrouwe Fortuna. In de derde omloop immers sneuvelde Southwind Raptor tegen Cassari, maar daarna werd er bijgeloot en keerde de latere runner-up weer terug. Eenmaal weer in de wedstrijd klopte hij met Versau Blue vervolgens de favoriet voor de titel in Venhuizen.

Tegen Obelix West maakte Southwind Raptor het spannend nadat hij in de eerste rit op achterstand kwam door een galoppade. Direct trok hij de stand echter weer recht en dus was een kamprit noodzakelijk. Hierin was Obelix West weer goed weg terwijl de ruin betrekkelijk rustig vertrok. De achtervolging was hoopvol, maar te laat ingezet om alsnog de winst te pakken.

Beide finalisten passeerden met hun prestatie in Venhuizen de winsomgrens van 12.000 euro en moeten dus voortaan met een leerlingpikeur of handicap van vijf meter van start. Ook de totalisator passeerde een grens. Met een omzet van 20.800 euro was deze 6.000 euro hoger dan een jaar geleden.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen