AZ met Wijndal tegen ADO Den Haag

Owen Wijndal (links) discussieert tijdens de training met Wout Weghorst.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Wijdewormer

Thomas Ouwejan ontbreekt zaterdagavond bij AZ in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De linksback viel dinsdagavond bij Jong Oranje uit nadat hij een bal keihard in zijn gezicht had gekregen. Hij is onvoldoende hersteld om te kunnen spelen en wordt vervangen door Owen Wijndal.

Wijndal (18) kwam dit seizoen drie keer eerder in actie. Thuis tegen Feyenoord stond hij in de basis als vervanger van Ouwejan. Daarnaast had hij twee invalbeurten.

Ouwejan is bij AZ de enige basisspeler die de wedstrijd tegen ADO Den Haag moet laten schieten. De overige basisspelers zijn wel fit teruggekomen van de diverse wedstrijden met nationale teams. ,,De ene speler is blijer teruggekomen dan de andere’’, zegt trainer John van den Brom. ,,Sommige jongens zijn dolblij dat ze wat minuten hebben gemaakt en vonden het een fantastische ervaring. Andere zijn teleurgesteld omdat ze hadden gehoopt op méér speeltijd dan ze nu kregen. Maar ze zijn in elk geval fit en dat is mooi voor ons.’’

Met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag begint voor AZ de beslissende fase in de competitie. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan, waarin de derde plaats kan worden veiliggesteld. Die plek geeft recht op een ticket in de voorronde van de Europa League.

Daarnaast wacht op 22 april natuurlijk nog de bekerfinale tegen Feyenoord. Of hij de komende weken wat meer gaat rouleren, om spelers fit te houden? ,,Nee, dat is niet het plan, want we spelen niet heel veel wedstrijden in korte tijd. Alleen de doordeweekse speelronde voorafgaand aan de bekerfinale komt ongelukkig uit. Dat zou dan een wedstrijd kunnen zijn (AZ-Vitesse op woensdag 18 april, red.) waarin je wat spelers spaart, maar of we dat echt doen is ook nog maar de vraag. Want als je het die gasten zelf vraagt, willen ze ook die wedstrijd gewoon spelen. Dan zeggen ze ’ik kan best spelen, want het is nu woensdag en de finale is pas zondag’. Maar goed, dat is nog ver weg. Eerst de competitie, eerst ADO Den Haag.’’

ADO Den Haag-AZ, zaterdag 20.45 uur.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Idrissi.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen