Volendamse blueslegende Specs Hildebrand speelt PX plat

Specs Hildebrand: ,,De laatste tijd speel ik veel solo of in een kleine bezetting en om dan weer met een voltallige band op het podium te staan, is toch anders.”© Foto Erik Rietman

Jan Koning
Volendam

Specs Hildebrand heeft afgelopen zaterdag op het podium van PX in Volendam het eerste exemplaar van zijn nieuwe album Holding My Own ontvangen uit handen van collegazanger Rudy Bennett.

Zijn vijftiende album voelt voor de Volendamse singer-songwriter Theo van Scherpenseel, alias Specs Hildebrand, als een debuut. ,,Dit is het eerste album waarvoor ik werkelijk alle nummers zelf heb geschreven. Voorheen deed ik het tekstuele gedeelte altijd samen met Jip Golsteijn. Ik ben absoluut tevreden over het eindresultaat en hoop uiteraard dat iedereen het album gaat kopen.”

Aanwezigen bij het concert van Specs in de PX kregen opvertoon van hun kaartje direct een exemplaar mee.

De band van Specs, genaamd The Living Room Band bestaat Frans Pelk (elektrische gitaar), Evert Jan Reilingh (bas) en Kees Steur (drums). Voor de gelegenheid is de formatie aangevuld met Rob Kruisman op saxofoon, Jan Keizer op accordeon en Dick Plat (ex-BZN) op toetsen. Allen spelen ook een rol in de totstandkoming van het nieuwe album. ,,Het is altijd een feest om omringd te worden door artiesten van dit statuur”, gaat Specs verder. ,,Al was het ook weer een beetje onwennig. De laatste tijd speel ik veel solo of in een kleine bezetting en om dan weer met een voltallige band op het podium te staan, is toch anders.”

Het optreden begint met een set aan covers van onder anderen Johnny Cash. Specs moet duidelijk even op gang komen, maar zoals hij zelf aangeeft, staan er een paar ‘oude’ dieselmotoren op het podium. Naarmate de avond vordert, wordt het optreden steeds beter. Na de overhandiging van het eerste exemplaar, door Rudy Bennett - bekend van de Haagse nederbeatband The Motions en later zijn solowerk - gaat het dak er helemaal af. ,,Het is een ware eer dat Rudy deze honneurs waar wilde nemen. Om vervolgens ook nog een paar liedjes met hem te spelen, is helemaal gaaf”, vertelt Specs.

Toegift

De samenzang tussen Specs en Bennett is een genot om naar te luisteren en de speelvreugde spat van het podium. Tegen het einde van de avond betreden Dick Kwakman - oftewel One Clueless Friend die ook het voorprogramma voor zijn rekening nam - en Robin Kuller, het neefje van Specs, nog even het podium om mee te doen aan het nummer Like A Rolling Stone van Bob Dylan. De toegift is vervolgens een klusje voor Specs en Bennett die afsluiten met het toepasselijke nummer Let’s Stick Together.

,,Heerlijk toch, zo’n avond”, zegt Specs na afloop. ,,Het publiek ging helemaal los en daar gaat het om. De komende maand ben ik druk met promotie van Holding My Own. Ik heb er weer ontzettend veel zin in.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.