Bedrijfspand verwoest door grote brand in ’t Zand, één gewonde [video]

1 / 6
Internetredactie
’T ZAND

In een bedrijfspand aan de Koning Willem II-weg in ’t Zand is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken. Een grote rookwolk was tot in de wijde omtrek te zien.

De brand is uitslaand. De brandweer is massaal ingezet, er wordt gesproken van een zeer grote brand. Er is een NL-alert uitgegaan om omwonenden erop te wijzen dat zij ramen en deuren gesloten moeten houden.

Het gaat om een opslag met daar aan vast enkele kantoren en ook een woning van de eigenaar. De loods stond bij aankomst van de brandweer al volledig in brand. Er waren medewerkers in het pand toen de brand uitbrak, maar zij wisten zich op tijd in veiligheid te brengen. Volgens de veiligheidsregio is wel één persoon voor brandwonden behandeld.

Een deel van het pand is ingestort. De loods en kantoren gaan geheel verloren. De woning is zwaar beschadigd. Enkele omliggende wegen zijn afgezet in verband met de rookontwikkeling.

[update 16.17 uur] De brand is inmiddels onder controle. Het pand laat men verder gecontroleerd uitbranden. Dat gaat nog tot zeker 3.00 uur ’s nachts duren. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

[update 20.00 uur] Een aantal woningen in de directe omgeving heeft een korte periode zonder stroom gezeten. Een half uur heeft de storing geduurd, inmiddels hebben alle panden weer electriciteit.

Foto boven: John Bakker

Fotoserie: DNP.NU & Ingezonden

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.