Heerlijke opwarmer voor tiende editie Vistival Den Oever

Het Vistival in Den Oever. Volgend jaar het tweede lustrum.

Het Vistival in Den Oever. Volgend jaar het tweede lustrum.© Foto Peter van Aalst

Ed Dekker
Den Oever

Een heerlijke opwarmer voor de eerste tien jaar. Dat was zaterdag de negende editie van het Vistival in Den Oever. De organisatie - het Wieringer Visbak Promotie Team - is dik tevreden en maakt zich op voor het tweede lustrum in 2019.

Zeker zes- tot zevenduizend mensen genoten zaterdag op het haventerrein van alles wat met vis had te maken, schat Esmeralda Loos-Dekker van de organisatie. Van demonstraties tot proeverijen.

Visballetjes

De vrijwilligers van het Wieringer Visbakteam bakten zich in het zweet. Van negen uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags zorgden zij voor scholfiletjes en andere vislekkernijen. Tien partners van de bakkende vissers, onder wie Noordkopper van het Jaar 2017 Arie de Visser, draaien onvermoeibaar talloze visballetjes.

Esmeralda kon zaterdagavond nog niet de totale opbrengst vertellen van het evenement. Vorig jaar kon zo’n 3.000 euro worden verdeeld over goede doelen. Dat zal dit jaar niet veel anders ander zijn, verwachtte zij. ,,We willen ook sparen voor volgend jaar. Met ons 10-jarig bestaan willen wij extra uitpakken.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.