Eigenaar zint op verkoop deel Action

Eigenaar zint op verkoop deel Action
© ANP
Zwaagdijk-Oost

De Britse investeringsmaatschappij 3i verkoopt volgend jaar waarschijnlijk een deel van prijsvechter Action. Die suggestie heeft bestuursvoorzitter Simon Borrows van de beursgenoteerde investeerder volgens Het Financieele Dagblad gedaan tijdens een presentatie aan financieel analisten in Londen.

De Britse investeringsmaatschappij nam in 2011 de winkelketen over van oprichters Gerard Deen en Rob Wagemaker. Action is de grootste bezitting van 3i, dat 80 procent van de aandelen van de Nederlandse discountwinkelketen bezit. 3i wil niet volledig uit het van oorsprong West-Friese bedrijf stappen.Van het belang van 3i zit 45 procent in de beursgenoteerde groep, wat het wil behouden en 35 procent in het private fonds Eurofund V.

De kapitaalverschaffers van Eurofund sturen aan op een verkoop. Zij hadden volgens de krant in 2006 voor tien jaar geld toegezegd. Die looptijd is eenmalig verlengd tot 2019.

Action groeide de afgelopen jaren als kool en had in 2017 een omzet van 3,4 miljard euro. Het aantal winkels was aan het einde van het jaar 1100. De keten verwacht dit jaar honderden nieuwe vestigingen te openen in binnen- en buitenland.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons