Poldertuin opent met nieuwe ridder

Schagens burgemeester Marjan van Kampen met de net door haar geridderde André Duivenvoorden in de Poldertuin. Naast hem zijn vrouw Annie.© Foto Marc Moussault

Michiel Snik
Anna Paulowna

Bloembollenkweker André Duivenvoorden (80) uit Callantsoog was zaterdagmorgen zichtbaar verrast toen hij bij de opening van ’zijn’ Poldertuin in Anna Paulowna plots zelf in de bloemetjes werd gezet.

De Schager burgemeester Marjan van Kampen benoemde hem namelijk tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij dankt deze hoge Koninklijke onderscheiding aan zijn inzet voor de bloembollencultuur en de stichting Poldertuin. Maar ook zijn inzet voor de parochie Onze Lieve Vrouwe Visitatie Noord Zijpe in ’t Zand werden door Van Kampen geroemd in haar speech.

Daarnaast was hij bijna een kwart eeuw bestuurslid van de Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur. Tevens is hij al vele jaren voorzitter en vrijwilliger bij de Poldertuin in Anna Paulowna. Deze vrij toegankelijke parktuin, herbergt zo’n 200.000 bolbloemen.

,,Een prachtige tuin’’, constateerde de burgemeester nadat Duivenvoorden haar had rondgeleid. ,,Het mooie is ook dat door deze tuin de kennis op het gebied van bloembollen verder wordt uitgedragen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.