Drie gewonden bij ongeval op rijksweg A8

OOSTZAAN

Bij een ongeval tussen meerdere auto’s op de rijksweg A8 richting Zaanstad zijn zondagavond drie gewonden gevallen. Eén van hen is er volgens de politie ernstig aan toe.

Het ongeval vond omstreeks 18.30 uur plaats ter hoogte van BP Coentunnel bij Oostzaan. Een auto was daar met pech stil komen te staan. Een 49-jarige automobiliste uit Koog aan de Zaan die achter de auto reed, kon op tijd remmen en zette haar alarmlichten aan. Een 27-jarige Amsterdammer die achter de vrouw reed, zag dit echter te laat en klapte achterop de auto van de Koog aan de Zaanse.

De vrouw raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Ze is met ernstige verwondingen met spoed naar het VUmc gebracht. Haar 40-jarige man, die in de auto naast haar zat, raakte niet gewond.

De Amsterdammer en zijn 28-jarige passagier zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Alle vier de rijstroken in de richting van Zaanstad werden na het ongeluk afgesloten, het verkeer werd omgeleid via de spitsstrook. Dat zorgde voor enkele kilometers file.

Iets voor 21.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Foto’s: DNP.NU/Dirk Jan Bood

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.