Zomers zonnetje is kers op taart voor Springfair Julianadorp

Het ’Julianapop Jubileumbier’ viel goed in de smaak bij de bezoekers.© Peter van Aalst

Jolande Bras
Julianadorp

Kraampjes, eten, muziek én de zon. Dat zijn de succesvolle ingrediënten van de Springfair Julianadorp van dit jaar.

Waar er afgelopen maand nog geschaatst kon worden, lopen zondag honderden bezoekers in zomerkledij voor de zonnige lentemarkt. Van fotolijstjes tot zwembaden en van springkussens tot foodtrucks; ,,Er is voor iedereen wat”, aldus Bep Puhl (70). Samen met vriendin Denise van Reekum (71) bezoekt ze jaarlijks de fair. Het tweetal vertelt al meer dan vijftig jaar vriendinnen te zijn. Ze gokken dat het de vijfde of de zesde keer is dat ze de fair samen bezoeken. Ze komen uit Den Helder, en zijn ’s morgens vroeg op de fiets gestapt naar de markt. Van Reekum: ,,Het is echt een uitje. We lopen lekker rond en er is van alles te zien én te proeven natuurlijk.” Vooral de verschillende kramen zijn favoriet bij het duo. ,,Het mooie is dat er voor iedereen iets is. En dit jaar is er opvallend veel gericht op kinderen”, vertelt Puhl. Ze doelt onder andere op de stormbaan waar ze naast staat.

Bier

De Springfair vindt jaarlijks plaats op het grasveld achter het Junior College. Er zijn verschillende kramen en demonstraties, zoals paardencoaching en de ganzenhoeder. Daarnaast kan er gevoetbald worden in de pannakooi. Ook kan er voor het eerst het ’Julianapop Jubileumbier’ geproefd worden. Een biertje dat speciaal voor het gelijknamige Dorper muziekfestival is ontwikkeld.

Er is dit jaar extra veel aandacht voor kinderactiviteiten. Zo zijn er verschillende springkussens, zijn karakters Elsa en Olaf uit de animatiefilm Frozen aanwezig en is er een speciale ’chillhoek’ waar een ’silent disco’ wordt gehouden.

Bij de stormbaan staat Mike Dijkstra (47). Hij geeft toe ’meegesleurd’ te zijn door zijn vrouw, maar heeft het toch wel erg naar zijn zin. ,,Ik woon al elf jaar in Julianadorp, maar we waren nog nooit naar de Springfair geweest. Omdat het vandaag zo lekker weer is, zijn we toch maar gegaan”, vertelt hij.

Prima

,,Mijn eerste indruk is prima. Ik heb al een klein rondje gelopen en het ziet er gezellig uit.” Dijkstra’s zoon vond snel de weg naar de opblaasbare stormbaan. ,,Als de kinderen het fijn hebben, dan vind ik het ook al snel goed.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.