Dierenambulance West-Friesland stopt: ’klaar met vechten tegen kliek’

Kathinka Slot (links) en collega Laura van Gent bij de start van Dierenambulance West-Friesland in 2016.© Foto Marcel Rob

Eric Molenaar
Hoorn

De tweede dierenambulance van Hoorn, Dierenambulance West-Friesland, is per direct gestopt.

De stichting heeft dit donderdag bekendgemaakt op haar Facebookpagina. Zij was sinds januari 2017 actief, opgericht door Katinka Slot, die twee jaar bij Dierenambulance Hoorn werkte en daar na een meningsverschil vertrok.

De stichting Dierenambulance West-Friesland zegt ’klaar te zijn met vechten tegen de kliek’, waarmee wordt gedoeld op medewerkers van dierenasiel Heberdina Japin Timmer in Hoorn, Dierenambulance Hoorn, gemeente Hoorn en Amivedi. Die zouden in het gebied van Dierenambulance Hoorn geen concurrentie willen.

Ook speelt een rol dat de bus waarmee de dierenambulance werkte onherstelbaar kapot is en er geen uitzicht is op een auto van de organisatie Dierenlot.

Het conflict, dat al langere tijd speelt, kwam naar buiten in mei. Toen werd bekend dat het dierenasiel in Hoorn vanwege ’ernstig wangedrag’ weigerde nog langer honden en katten aan te nemen van Dierenambulance West-Friesland. Slot weersprak dat medewerkers zich hebben misdragen, schakelde een advocaat in en verzocht de gemeente Hoorn om ongedaan te maken dat het asiel geen dieren meer opneemt van de Dierenambulance West-Friesland. Burgemeester Jan Nieuwenburg liet per brief weten daar geen rol voor de gemeente in te zien. Hij stelde dat de dierenambulance nog steeds dieren kon brengen naar het asiel, ’tijdens openingsuren, zoals elke burger’. Dat is geen optie volgens de stichting: ’Sorry, ons werk gaat ook ’s nachts door’.

In het bericht op Facebook stelt de stichting zelf nooit klachten te hebben gekregen. Zij is het beu, tijd te steken in het weerspreken van ’leugens en narigheden over ons, die vanuit de kliek worden verspreid’ en zegt geen keus te hebben.

’Lieve mensen en vooral dieren, het spijt ons dat wij niet langer mogen en kunnen helpen’.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen