Stralende Cabriotocht in Noordkop slaat alle records

De 108 cabrio’s vertrekken in Schagen. Achter het stuur van een Morgan zit René Stips uit Petten. Naast hem een van de 186 passagiers.© Foto Marc Moussault

Ed Dekker
Schagen

Blije gezichten zondagmiddag bij zaal Alpha in Schagen, eindpunt van de jaarlijkse Cabriodag. Vrolijkheid vooral bij de 186 deelnemers met een verstandelijke beperking. Met 108 auto’s werden zijn getrakteerd op een stralende rit door de Noordkop.

De dertiende Cabriodag van serviceclub De Heeren van Scaghen en Stichting Aangepast Sporten en Vrijetijdsbesteding (SASV) sloeg alle records. ,,Niet eerder was de deelname zo groot, met passagiers en auto’s. Fantastisch”, glunderde voorzitter André Groot van De Heeren van Scaghen.

McDonald’s

Kort na het middagduur vertrokken de auto’s. Via polderwegen en ’t Zand werd Den Helder bereikt. McDonald’s bij bedrijventerrein Kooypunt bood gratis een lunch aan. Via Den Oever en Kolhorn kwam Schagen in zicht. Plaatselijke horecaondernemers sponsorden een uitgebreid buffet in Alpha.

Aize Plantinga van SASV was overdonderd door het aantal aanmeldingen. ,,Dat bleef maar stijgen. Het evenement raakt steeds bekender bij instellingen.”

Welzijnsfonds

De Cabriodag zal ruim zesduizend euro aan sponsorgeld opleveren, verwacht André Groot. ,,Dit geld komt in het Welzijnsfonds van De Heeren van Scaghen. Dankzij diverse activiteiten hebben wij jaarlijks 15.000 tot 20.000 euro beschikbaar in dit fonds. Met dit geld steunen wij op aanvraag projecten in de gemeente Schagen van verenigingen en organisaties.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.