Roofvogelcomplex in Anna Paulowna gaat in april 2018 open

De roofvogeltraining in het nieuwe verblijf is al begonnen.
© Foto Henk Gerber
Anna Paulowna

Het nieuwe, schelpvormige roofvogelcomplex op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna gaat naar verwachting in april 2018 open voor publiek.

,,De laatste werkzaamheden worden afgerond. We zijn met onze demonstraties al verhuisd en aan het oefenen’’, vertelt Robert Kruijff van het Polderse dierenpark.

Showpiste

Bezoekers kunnen straks langs volières met allerlei roofvogelsoorten wandelen en komen in het midden vanzelf uit bij een showpiste met tribune, die overigens nog moet worden geplaatst.

Karkas

,,Daar laten we geen kunstjes of trucjes zien, maar proberen we te tonen hoe bijvoorbeeld arenden vis uit het water eten en gieren op een karkas afkomen’’, aldus Kruijff.

,,Het wordt educatiever en spectaculairder, meer zoals het er echt in de natuur aan toe gaat.’’

Hoenderdaell heeft circa een kwart miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwbouw, die tussen de trainingscentrum voor katachtige roofdieren van Stichting Leeuw en het stiltegebied staat.

Volières

In het nieuwe, met netten overspannen verblijf krijgen roofvogels eigen volières en hoeven niet langer op boogjes aan een ketting te zitten.

Op de oude locatie van de roofvogeldemonstraties, bij de roofdierenhal, komen diverse speeltoestellen voor kinderen te staan.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.