Opnieuw aandacht voor brute overval Egmond

Joahnna, Engelbertus en Elisaberth Swart.

Joahnna, Engelbertus en Elisaberth Swart.© Foto politie

Henk-Jan den Ouden
Egmond-Binnen

De politie gaat proberen de zaak van de gewelddadige overval op een boerderij bij Egmond-Binnen te heropenen. De ’cold case’ van twaalf jaar geleden wordt opnieuw onder de aandacht gebracht van het publiek. Er wordt 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Het is 11 augustus 2006, een frisse, bewolkte dag middenin de zomer. Engelbertus Swart, 71 jaar, is net ontslagen uit het ziekenhuis en is thuis in zijn boerderij aan de Noordvelderweg, even buiten Egmond-Binnen. Zijn zusters Johanna (85) en Elisabeth (80) komen die avond op ziekenbezoek. Rond twaalf uur ’s avonds zijn ze aan het kaarten, als vier donker geklede mannen met wapens en bivakmutsen de woning binnendringen. Drie van hen spreken goed Nederlands, één van hen Duits.

De drie bejaarde mensen worden met tape aan hun stoelen vastgebonden en daarna gaan de overvallers op zoek naar buit. Ze halen het hele huis overhoop. Kennelijk omdat ze niets kunnen vinden, mishandelen en bedreigen ze de drie geknevelde slachtoffers. Ze vragen steeds maar waar de kluis is. Uiteindelijk verlaten de vier mannen de woning pas rond zes uur ’s ochtends met goederen en geld. Een van de zussen weet zich daarna te bevrijden en alarmeert de politie.

Buit

Over de hoogte van de buit wordt door de politie nog altijd geen uitspraak gedaan. De drie slachtoffers van de overval zijn inmiddels alle drie overleden.

De politie is nu op zoek naar mensen die zich van de brute overval iets kunnen herinneren en looft 10.000 euro uit aan degene met de tip die tot oplossing van de overval leidt. Zij kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via coldcase.noord-holland@politie.nl. Wie anoniem wil blijven kan bellen met Meld Misdaad Anoniem, nummer 0800-7000.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.