Waar blijft de brug van Haaldersbroek?

De brug van Haaldersbroek.

Rob Swart
Zaanstad

Waar blijft nou toch de nieuwe brug van Haaldersbroek?

Precies drie jaar geleden kondigde Zaanstad aan de brug tussen Kalf en Haaldersbroek te vervangen. Er was haast bij. Na de zomervakantie zou het beginnen.

Sindsdien is het stil en raadslid Jan de Vries (D66) vraagt zich af of het nu nog wel veilig is om over de brug te rijden. De houten brug is 91 jaar oud en gemaakt in de tijd van de handkar. Nu rijden er dagelijks tientallen auto’s over. De Vries wil tekst en uitleg van burgemeester en wethouders.

Daarnaast wil hij weten van welk materiaal de brug gemaakt wordt. Er is sprake van dat het om een stalen brug zou gaan en dat willen de bewoners niet. Haaldersbroek is een beschermd dorpsgezicht en iets anders dan een houten brug zou daar niet passen.

In 2015 was het ook de bedoeling een bredere en hogere brug te maken. Breder omdat er busjes van koeriersdiensten overheen moeten kunnen en hoger om de doorvaart te vereenvoudigen.

In 2015 was er geen gelegenheid om een informatiebijeenkomst te beleggen voor de buurt. De Vries wil dat die er nu wel komt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.