Bezwaarmaker krijgt alsnog rolstoel in Landsmeer

© Archieffoto

Annette Snaas
Landsmeer

Bezwaarmaken heeft in Landsmeer ook in 2017 tot blije gezichten geleid. Zo kreeg iemand wiens aanvraag voor een rolstoel was afgewezen, alsnog een rolstoel.

Een bezwaarmaker tegen een vergunning voor het verbranden van riet in het Ilperveld, kreeg direct boter bij de vis: de ten onrechte verleende toestemming werd ingetrokken. Dit blijkt uit het jaarverslag van de bezwaarschriftencommissie van Landsmeer over 2017.

In vijf gevallen werden bezwaarmakers geheel of gedeeltelijk in het gelijkgesteld. Zo kreeg een inwoner alsnog een uitkering, en een ander een inkomenstoeslag. Na een bemiddelingsgesprek trokken zes indieners hun bezwaarschrift in.

De meeste bezwaarmakers, 23 in getal, vingen echter bot. In Landsmeer is vorig jaar tegen 38 besluiten van het college van B en W bezwaar gemaakt. Dat waren er fors meer dan in 2016, toen er 27 bezwaarzaken waren. Maar in 2015 waren er veel meer, namelijk 46. De meeste van de 38 bezwaren in 2017 betroffen uitkeringen en zorgvergoedingen (23), 11 betroffen ruimtelijke zaken. Vijftien bezwaarschriften waren ongegrond en acht niet ontvankelijk.

Vier zaken betroffen een geweigerde urgentieverklaring huisvesting. De bezwaarcommissie vindt dit aantal relatief hoog. De oorzaak ligt volgens haar in de grote druk op de woningmarkt in de regio en het feit dat in Landsmeer zeer weinig sociale huurwoningen beschikbaar komen.

Ook in 2016 konden enkele bezwaarmakers tevreden worden gesteld. In dat jaar werden acht zaken ingetrokken na bemiddeling vooraf. Daarbij werden in zes gevallen zaken alsnog geheel of gedeeltelijk gehonoreerd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.