Stadhuis Den Helder verhuist op vrijdag de dertiende

Het pand van Rabo

Delano Weltevreden
Den Helder

De Helderse ambtenaren verhuizen in het weekend van vrijdag 13 juli naar hun nieuwe onderkomen in het gebouw van de Rabobank op Kooypunt.

,,Maandag 16 juli is de eerste werkdag in dat gebouw’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Arjan Dekker. Eerder had de gemeente gemeld dat de verhuizing tussen 4 juni en de zomervakantie zou plaatsvinden. Dat het niet eerder dan op vrijdag 13 juli gebeurt, heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de problemen tussen de gemeentelijke ondernemingsraad en de gemeentesecretaris. De OR heeft het overleg met hem opgeschort, omdat hij volgens het medezeggenschapsorgaan geen antwoord gaf op belangrijke vragen.

,,We hebben eerder aangegeven dat de verhuizing tussen 4 juni en de zomervakantie zal plaatsvinden. Dat heeft niet te maken met de OR, maar met de aanpassingen in het gebouw en de ICT-voorzieningen.’’ De OR had geadviseerd om niet naar het Rabopand te verhuizen, maar dat advies is niet overgenomen. Het huidige stadhuis is volgens burgemeester en wethouders te slecht voor de huisvesting van de ambtenaren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.