Wat als crimineel jou als ondernemer benadert?

Wat als crimineel jou als ondernemer benadert?
Den Helder

Criminelen die ondernemers bedreigen of omkopen en hun bedrijven als dekmantel gebruiken om criminele verdiensten wit te wassen.

Dat en meer komt op woensdag 4 juli aan de orde op een themabijeenkomst in theater de Kampanje in Den Helder over ondermijnende criminaliteit en de gevolgen daarvan voor bonafide ondernemers.

Vertrouwen

Ondermijnende criminaliteit is volgens het openbaar ministerie misdaad die maatschappelijke structuren of het vertrouwen daarin schaadt.

’Dit soort criminaliteit wordt vaak gepleegd in criminele samenwerkingsverbanden en gaat niet zelden gepaard met geweld, bedreiging en intimidatie’, aldus het OM. ’Mensenhandel, de productie van en handel in drugs, witwassen, fraude) en cybercrime: het draait allemaal om het verdienen van zoveel mogelijk geld.’

De bijeenkomst van 4 juli is georganiseerd door de gemeente Den Helder, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) Noord-Holland en de Provincie Noord-Holland.

Volgens de organisatoren mag de infiltratie van de onderwereld mag soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf zijn groot. Gelijke kansen en het speelveld voor bonafide ondernemers en bedrijven worden hierdoor ernstig verstoord.

Gedachten

De bijeenkomst in de Kampanje is bedoeld voor ondernemers uit het midden- en klein bedrijf in Den Helder. Met hen zal van gedachten worden gewisseld over de noodzaak en mogelijkheden om het mkb weerbaar te maken tegen ondermijnende criminaliteit.

Daarnaast worden de laatste ontwikkelingen besproken en is er aandacht voor de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

De bijeenkomst duurt van 18.30 tot 21.00 uur. Deelname is gratis.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons