Burgemeester Haarlemmermeer: begrip voor besluit afsluiten Schiphol

Van onze verslaggever
Haarlemmermeer

Burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer toont begrip voor het snelle optreden van de marechaussee en Schiphol, rond het afsluiten van de luchthaven afgelopen weekend. Dat gebeurde na een storing.

Lees ook: Burgemeester gepasseerd bij afsluiting Schiphol, politiek Haarlemmermeer boos

Volgens de protocollen zou hij daar het laatste woord over moeten hebben, maar vorige week grepen andere partijen de leiding.

Nader onderzoek moet uitwijzen of dat wel in de haak was, schrijft Hoes in een brief aan de gemeenteraad. „Duidelijk is dat er meerdere leer- en evaluatiepunten te trekken zijn uit het verloop van de nacht.”

Lees ook: Chaos op Schiphol na storing bij inchecken, verkeer en treinen komen langzaam weer op gang [update, video]

Wat er dan precies niet goed is gegaan zegt Hoes niet concreet en een zegsvrouw van Hoes wil dat ook niet toelichten. ,,Dat moet blijken uit de evaluaties die de gemeente Haarlemmermeer binnenkort gaat houden met Schiphol, de Veiligheidsregio en de Koninklijke Marechaussee'', aldus de woordvoerster.

Zondag ging de luchthaven op slot vanwege een storing bij het inchecken; mensen werden opgeroepen niet meer naar het vliegveld te komen, toegangswegen naar het vliegveld werden afgezet.

Er ontstonden grote problemen voor reizigers. Vluchten werden geannuleerd, mensen liepen vertragingen op of konden helemaal niet weg.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen