Oostzaner ontkent dealen in Volendam

Frits Verhagen
Alkmaar/Volendam

De 32-jarige S.J. uit Oostzaan ontkent dat hij tussen maart en eind mei dit jaar in Volendam in harddrugs heeft gehandeld. Dat bleek donderdag tijdens een zogenoemde proforma zitting bij de rechtbank in Alkmaar.

De Oostzaner werd 29 mei in Volendam opgepakt met vijftien gram coke op zak. Volgens Justitie heeft de man voor zijn aanhouding ruim twee maanden gedeald. Dat laatste ontkent hij echter, zo zei zijn advocaat donderdag tijdens de zitting.

Het proces kon nog niet inhoudelijk worden behandeld, omdat het onderzoek volgens de officier van justitie nog niet klaar is. De politie zou nog met meerdere afnemers willen praten. Het onderzoek wordt volgens de officier naar verwachting over een maand afgerond.

De advocaat was verbaasd over de mededeling van de officier. Hij had juist van een collega van haar begrepen dat het onderzoek op een haar na klaar was.

De raadsman vroeg de rechtbank om zijn cliënt in afwachting van de inhoudelijke behandeling op 1 november vrij te laten. Volgens hem was er geen enkele reden meer om de Oostzaner nog langer vast te houden en dreigt zijn voorlopige hechtenis langer te duren dan zijn uiteindelijke straf.

De officier van justitie bestreed dat. Volgens haar moet J. op een langere straf rekenen dan de vijf maanden die hij begin november achter de tralies zit. Volgens de aanklaags

ter is er nog genoeg reden om de Oostzaner niet vrij te laten.

De rechters bleken het daarmee eens.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.