Fitnessbedrijf wil in pand van De Schrijverij Heiloo

Fitnessbedrijf wil in pand van De Schrijverij Heiloo
Het pand van De Schrijverij in het Stationscentrum.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Heiloo

Het Stationscentrum in Heiloo wordt waarschijnlijk een stuk ’gezonder’. Fitnesscentrum Happy Bodies heeft een vergunning aangevraagd om zich in het pand van De Schrijverij te mogen vestigen.

Het pand van De Schrijverij, op de hoek van de Heerenweg en de Stationsweg, aan de westkant van de rotonde, staat sinds een paar maanden leeg.

De winkel, een kantoorboekhandel en later ook postagentschap, ging failliet. Wel werd er in juni nog een uitverkoop gehouden van de aanwezige voorraad en winkelinventaris. In het pand zat vroeger het VVV-kantoor. Dat beleefde inmiddels een herstart bij de Verhalenkamer op het Willibrordusterrein.

Fitnessbedrijf wil in pand van De Schrijverij Heiloo
Het pand waarin drogisterij Letschert was gehuisvest.
© Foto Erna Faust/Luciënne van der Stouwe

De drogisterij aan de Heerenweg, eerst gerund door Jef Letschert en later door zoon René, sloot bijna twee jaar geleden de deuren.

Dat gebeurde na een lange strijd met de gemeente Heiloo over de schade die het bedrijf en Letschert hebben geleden als gevolg van de verbouwing van het Stationsplein, waar het pand pal tegenover ligt.

Sinds september 2016 staat het onderste (winkel)gedeelte van het pand leeg. Bovenin het pand, in een appartement, woont een huurder. Deze bevestigt dat hij daar blijft wonen. Het pand is eigendom van makelaar Robert Vos. Die kon de komst van het gezondheidscentrum nog niet bevestigen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons