Premium

Dorpsfeest Westerland wordt alsmaar groter

1/2
Westerland

Met rond de tweeduizend bezoekers in een dorp met circa zevenhonderd inwoners blijft het tweedaagse Dorpsfeest Westerland alsmaar groeien.

Meer deelnemers aan de kindermiddag, een obstacle run waar een grotere groep mensen aan de start stond, en een fair waar honderden bezoekers zich vermaakten. Westerland en feesten geven, dat gaat blijkbaar prima samen.

Een kwestie van de poppetjes op de juiste plek zetten, vermoedt pr-vrouw Anne-Louise Pol. Er zijn zo’n honderd vrijwilligers bij het evenement betrokken. Ze geeft zelf het goede voorbeeld; ,,Ik ben werkzaam in de communicatie.”

In de feesttent waar het hele weekend optredens zijn, staan vrijwilligers met jarenlange ervaring in de horeca. ,,Mensen met verstand van zaken”, legt Pol uit. ,,En doordat de opbrengst wordt verdeeld over de verenigingen op Wieringen, draagt iedereen graag een steentje bij.”

Parkeerplaatsen

Die opbrengst wordt pas in november bekend gemaakt. Maar hij zal toch minstens zo hoog zijn als de negenduizend euro van vorig jaar.

De boerenlandfair van zondag gaf een goede indruk van hoe druk het tijdens zo’n weekend is. De parkeerplaats aan de Zuiderkerkerlaan stond constant vol. En dan nog de fietsenrekken waar het dringen was om een plaatsje.

Het was een komen en gaan van mensen die onder meer door entree te betalen hun financiële bijdrage aan het Wieringer verenigingsleven deden.

Op de boerenlandfair was onder meer een microtheater, een ijskraam met smurfenijs en een stand waar je op de foto kon gaan met een levende uil. Aan de rand van het terrein, op een groot grasveld, gaf handboogschietvereniging WSOV Den Helder een demonstratie. De dieren waar zij op schoten, waren opgezet. Typisch: voormalig wereldkampioen Colann Schreuders van WSOV zei verbaasd te zijn over de aandacht voor zijn demonstraties. ,,Dat had ik niet verwacht. Niet veel mensen kennen deze sport.” Pr-vrouw Pol is trots op de groei die het evenement doormaakt. Hard werken is beloond. Ze draagt zelf op allebei de dagen klompen. ,,Trekt wel de aandacht, ja, maar het is warm en zo krijgen mijn voeten een beetje lucht”, zegt ze met een glimlach. ,,Je bent twee dagen ’op sjouw’, dus dat is wel even aanpoten.”

De eerste keer dat het Dorpsfeest Westerland plaatsvond was in de jaren tachtig. Nu nog steeds is het een evenement met toekomst.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen