14-jarige jongen geslagen door straatrovers in Purmerend

14-jarige jongen geslagen door straatrovers in Purmerend
PURMEREND

Een 14-jarige jongen uit Purmerend is woensdagavond in zijn woonplaats door twee jongens belaagd tijdens een straatroof. De politie wil graag getuigen spreken.

Het slachtoffer werd rond 22.00 uur in een speeltuintje aan de Vrouwenzandstraat door twee jongens belaagd. De jongeman fietste met een vriend langs het speeltuintje toen hen om hulp werd gevraagd door twee jongens. Eén van de jongens vroeg of het slachtoffer met een lichtje in de bosjes wilde schijnen omdat zijn jas daar lag. De jongen vertrouwde dit niet en gaf aan dat de batterij van zijn telefoon leeg was.

Dit geloofde de jongen die om hulp vroeg weer niet en deed een greep in de jaszakken van het slachtoffer. Daarna gaf de belager de Purmerender een vuistslag in het gezicht. De vriend van het slachtoffer werd op zijn beurt in de bosjes geduwd door de andere jongen.

De twee vrienden wisten te vluchten, de twee straatrovers zijn daarna niet meer gezien.

Volgens de politie gaat het om twee jongens met een donkere huidskleur van ongeveer 1.85 m lang in de leeftijd van van 15 of 16 jaar. De ene jongen heeft een smal gezicht en postuur, droeg zwarte kleding en een zwarte pet met witte opdruk. De andere jongen heeft een gezet postuur en een bol gezicht, was wat kleiner, droeg ook zwarte kleding en had een cappuchon op.

De politie vraagt mensen die mogelijk informatie over de straatroof hebben om contact op te nemen via het algemene nummer.

Meer nieuws uit Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons