Adventskalender steunt jonge weduwes

Adventskalender steunt jonge weduwes
De adventskalender van de serviceclubs Soroptimistclub Hoorn en Rotary Medemblik-Koggenland.
© Foto HMC

De serviceclubs Soroptimistclub Hoorn brengt dit jaar samen met Rotary Medemblik-Koggenland een adventskalender uit. Alle opbrengsten gaan naar Stichting De Jonge Weduwe. Hiervan wordt op 4 januari een verwendag georganiseerd voor de jonge weduwes en hun kinderen.

Sigrid Koeleman-Lamers uit Wognum zet zich al negen jaar als vrijwilliger in voor de Soroptimistclub Hoorn. ,,Ik doe dit voor vrouwen en kinderen die het moeilijk hebben. De feestdagen zijn vaak een zware tijd voor de jonge weduwes. Voor hen is het gemis dan extra erg’’, zegt Koeleman-Lamers.

Ontelbaar veel tranen

,,In Nederland komen er per dag vier jonge weduwes bij. Dat zijn vrouwen met kinderen onder de achttien jaar oud. Per jaar verliezen zo’n zesduizend kinderen een ouder. De tranen zijn ontelbaar’’, zegt Koeleman-Lamers.

Tijdens de verwendag kunnen de jonge weduwes even ontspannen. Voor de kinderen zijn sportieve activiteiten geregeld. Ook wordt er een lunch verzorgd.

Weduwen die niet aangesloten zijn bij Stichting De Jonge Weduwe, maar wel graag deel willen nemen aan de verwendag en kinderen onder de 18 jaar oud hebben, mogen zich aanmelden via adventsloterij@gmail.com.

Verkooppunten

De adventskalenders kosten vijf euro per stuk en zijn een leuk cadeau om personeel of vrijwilligers mee te bedanken. Van 1 t/m 24 december zijn er elke dag prijzen te winnen. De winnende lotnummers worden dagelijks bekend gemaakt op www.vrouwalert.nl. Er zijn diverse prijzen te winnen, van een rondvlucht boven West-Friesland en een all-inclusive diner voor vier personen bij Lucas Rive, tot aan potjes echte West-Friese honing.

De kalenders zijn onder meer te koop bij SPAR Bovenkarspel, Apotheek Wognum, Apotheek de Korenbloem, Albert Heijn Nibbixwoud, Westerstraat 46 in Enkhuizen, Skin Solutions, Nieuwe Noord 16 in Hoorn en via de e-mail: adventsloterij@gmail.com.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons