De jeugd herontdekt de Gondelvaart

’The lion king’ tijdens de Koedijker Gondelvaart.

’Belle en het beest’, een van de creaties die bij de editie van 2017 door het water voer.© Foto’s Henk Wilbrink

1 / 2
Hans Brandsma
Koedijk

De Koedijkse jeugd loopt weer warm voor de Gondelvaart, het jaarlijkse zomerfestijn in het dorp langs het Noordhollands Kanaal. „Met drie bouwploegen zijn de jongeren dit jaar goed vertegenwoordigd”, concludeert Anja Bijpost, secretaris van de Gondelvaartvereniging Koedijk.

Totaal zullen er zaterdagavond 18 augustus veertien opgetuigde gondels door het Noordhollands Kanaal varen. Daarmee zit het evenement weer in de lift. „Voor ons is het een prettige constatering dat de jeugd weer wil bouwen in plaats van vernielen. Vorig jaar hadden nog maar één jeugdploeg. Dat zijn er nu drie. Ze bestaan ook uit jongeren tussen de zes en zestien jaar en de ouderen helpen daarbij de jongeren. Voor de toekomst van het evenement is dat hartstikke mooi.” Dit jaar is de 55e editie van de Koedijker Gondelvaart en naast de jongeren prijst Bijpost ook de inbreng van de ouwe getrouwen. „Er zijn bouwers bij die voor de vijftigste keer meebouwen. Ze zijn ooit op jonge leeftijd enthousiast geraakt en dat is nooit meer overgegaan. Het zijn ook allemaal vriendengroepen, die al jaren met elkaar aan de slag gaan. Daardoor is de band tussen de bouwers vaak ook innig.”

Dit jaren varen de gondels van de noordkant van Koedijk naar de zuidkant. „De afvaart is ter hoogte van Kanaaldijk 6 met muziek verspreid over het hele parkoers. De braderie is ter hoogte van de Saskerstraat. De toegang voor de bezoekers van de gondelvaart bedraagt vier euro. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Info: www.gondelvaartkoedijk.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.