Vol stadion moet FC Volendam helpen tegen RKC

Volendam

Tijd om lang te treuren na de zeperd tegen Jong Utrecht van afgelopen maandag heeft FC Volendam niet. Tegen RKC gaat de strijd om een ticket voor de play-offs vrijdagavond al verder.

,,Het is moeilijk om te beoordelen hoeveel invloed die nederlaag op onze groep heeft”, zegt trainer Misha Salden. ,,Al merk ik wel een revanchegevoel in de selectie. Ik was niet ontevreden over de instelling van de spelers. We hadden moeite met de speelwijze van Jong Utrecht. Dat viel tegen. Het verwachtingspatroon is misschien te snel te groot geworden. Dat ligt ook aan ons. Maar we moeten niet vergeten waar we vandaan komen. En dat we in de Jupiler League niet zomaar een ploeg aan de kant zetten.”

Dat bleek maandag dus. Zelf ging FC Volendam ten onder tegen de hekkensluiter. RKC hield de koploper op een gelijkspel. Nog meer bewijs dat alles mogelijk is. ,,Dat vertellen wij de groep iedere keer. Onze ploeg heeft genoeg tikken gekregen om nu nog teams te onderschatten.”

Enzo Stroo en Gijs Smal keren na de verplichte rust van maandag terug in de basis. Salden hoopt dat er veel publiek op het duel afkomt. ,,Als het publiek achter deze jonge groep gaat staan, scheelt dat zeker. Dat is eerder dit seizoen ook al gebleken. Er valt nu natuurlijk meer te kiezen voor de supporters. Vroeger was er alleen voetbal. Maar hopelijk kiezen ze morgen voor FC Volendam. Die steun kan het verschil maken.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen