Kort parkeren strand Castricum in 2019

Kort parkeren strand Castricum in 2019
Het strand in Castricum.
© Foto: Ronald Goedheer/archief
Castricum

Het Castricumse college van b en w is akkoord met het door parkeerbedrijf Cambium Parkings ingediende plan om kort parkeren bij het strand mogelijk te maken. Gemikt wordt op het strandseizoen van 2019 om het mogelijk te maken te betalen voor een kort bezoekje aan het strand.

Kort parkeren is een lang gekoesterde wens van veel bezoekers van het strand van Castricum. Het is op het parkeerterrein slechts mogelijk een dagkaart te kopen. Die kost in het hoogseizoen 6,50 euro.

Parkeerexploitant Cambium Parkings heeft in juli vorig jaar een plan ingediend voor kort parkeren bij het strand van Castricum. Cambium wil de infrastructuur van het parkeerterrein aanpassen. Er moet meer ruimte komen bij de in- en uitgangen. Plus een gescheiden route voor fietsers.

Investeringen

Het bedrijf van ontwikkelaar Ted Biesterbos wil de investeringen zelf doen. In het verleden ketste het plan af, omdat vergeefs een bijdrage aan de gemeente werd gevraagd.

Maar de discussie speelt al veel langer. Al in 2000 vroeg de gemeenteraad aan het college van b en w om zich in te spannen voor een gedifferentieerd parkeertarief. Als de gemeenteraad akkoord gaat, lijkt het er dan toch van te komen. Andere betrokkenen zijn de provincie Noord-Holland, duinbeheerder PWN en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Biesterbos had trouwens dit jaar al willen beginnen, maar de gemeente zette de vergunningsaanvraag ’on hold’ om de ’losse eindjes aan elkaar te knopen’.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons