Basisdebuut Bäly voor FC Volendam op bezoek bij titelkandidaat Sparta

Basisdebuut Bäly voor FC Volendam op bezoek bij titelkandidaat Sparta
Volendam

Darryl Bäly maakt vrijdagavond zijn debuut voor FC Volendam. De centrale verdediger neemt tegen Sparta de plaats in van Daan Klinkenberg.

In de vorige wedstrijd tegen Den Bosch (2-1 verlies) kreeg Klinkenberg een tik waar hij nog niet van is hersteld. Voor Salden was de keuze voor de twintigjarige Bäly geen moeilijke. ,,Darryl is een pure linker centrale verdediger met kopkracht en snelheid. Dus het is het meest logisch dat hij speelt. Bovendien heeft hij het goed gedaan bij Jong Volendam en in de oefenwedstrijden. Nu mag hij het op dit niveau laten zien. Samen met de andere verdedigers moet hij opboksen tegen ervaren krachten als Lars Veldwijk. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen”, laat Misha Salden weten.

Net als Klinkenberg kwam ook Joey Veerman niet schadevrij uit de eerste competitiewedstrijd. De middenvelder zit wel bij de selectie, maar start zeker niet. Gerry Vlak neemt zijn plaats in het elftal over.

Met de twee gedwongen afwezigen wordt de klus nog lastiger dan deze al was tegen Sparta. Salden: ,,Het is te vroeg in de competitie om precies de sterkte van de clubs aan te geven. Maar als je ziet wat voor kaliber spelers Sparta heeft gehaald, het budget waarover ze beschikken, dan kun je wel stellen dat het een van de titelkandidaten is. Als ik realistisch ben, zeg ik dat een punt een goed resultaat is.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Lees hier de digitale editieVolg ons