Albert Heijn IJmuiden spreekt personeel gemeente aan op parkeergedrag

De Albert Heijn is het parkeergedrag van ambtenaren zat.© Foto Fokke Zaagsma

Milo Lambers
IJmuiden

De bedrijfsleiding van het filiaal van de Albert Heijn aan het Dudokplein in IJmuiden is het zat dat ambtenaren parkeren in de garage onder de supermarkt. Bij auto’s die de hele dag in de parkeergarage staan, plaatst het personeel een brief waarin wordt gevraagd om elders te parkeren.

Het management plaatst de brief als een auto zich al enkele uren in de parkeergarage bevindt.

’Ik wil u erop wijzen dat onze parkeergarage alleen is bedoeld voor klanten die direct boodschappen bij ons komen doen. Klanten kunnen zo gemakkelijk boodschappen doen en deze comfortabel in hun voertuig laden Het langer dan twee uur parkeren in de garage is daarom niet gewenst.”

In de door supermarktmanager Lucas Schoonebeek ondertekende brief wordt geadviseerd om te parkeren op het Velserduinplein. Hier is gratis parkeergelegenheid.

Het probleem is niet nieuw. Het parkeerterrein van de gemeente Velsen staat meestal vol, waarna veel medewerkers parkeren in de garage van de Albert Heijn of in de nabijgelegen Lagersstraat. In maart van dit jaar gaf de gemeente Velsen al aan zich bewust te zijn van het probleem.

„Wij wijzen het personeel op de mogelijkheid om op het Velserduinplein te parkeren. Tevens stimuleren we personeel om met de fiets of het OV te reizen. Openbaar vervoerkosten worden volledig vergoed, autokosten gedeeltelijk”, aldus de gemeente.

Om de parkeerdruk in de garage van AH af te doen nemen, heeft de gemeente de intentie een blauwe zone in te stellen voor elf parkeerplekken op het Dudokplein.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.