Vosje gered uit putdeksel fort Erfprins Den Helder [video]

Vosje gered uit putdeksel fort Erfprins Den Helder [video]
Het vosje.
© Foto Tiny van Bale
Den Helder

De Dierenambulance Den Helder/Hollands Kroon heeft donderdagavond een vosje bevrijd uit een putdeksel. Het diertje zat met zijn pootjes vast in de openingen van de putdeksel op fort Erfprins in Den Helder.

,,Waarschijnlijk zat het dier er al wat langer vast want op dit deel van het terrein komen niet zo vaak mensen’’, zegt Evelien Brugman namens de dierenambulance. Het dier was flink uitgeput en vermoedelijk een nog jong exemplaar. ,,Het vosje was wat kleiner dan een volwassen exemplaar dus misschien afgelopen voorjaar geboren. Hij was heel erg van slag en is diezelfde avond nog overgebracht naar een dierenarts.’’

Daar is het dier vrijdagochtend weer opgehaald. ,,Hij is nu naar vogelopvang de Bonte Piet in Midwoud gebracht. Die mogen ook vossen opvangen.’’ Daar wordt gekeken in hoeverre het dier zich herstelt. De dierenarts had geen botbreuken gesignaleerd. Mocht de vos weer helemaal opknappen dan wordt hij weer uitgezet in het wild. Zo niet dan gaat het dier naar een opvangadres in Amsterdam dat is gespecialiseerd in vossen.

(Video: Chiel Slangen)

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons