Telstar wint en verzuimt Graafschap genadeklap te geven [video]

Telstar wint en verzuimt Graafschap genadeklap te geven [video]
Telstarspelers vieren de overwinning.
© Foto Leander Mascini
Velsen-Zuid

Telstar heeft de eerste wedstrijd in de play-offs voor een plek in de eredivisie gewonnen. Tegen de Graafschap werd het 3-2.

Telstar deelde donderdag meteen een tik uit aan De Graafschap in de eerste halve finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie.

Al had die tik eigenlijk een dreun moeten zijn. De Graafschap dat meer dan de helft van de wedstrijd met tien man speelde, vocht zich terug van een 2-0 achterstand. Mohamed Hamdaoui zorgde er met een schitterende vrije trap voor dat Telstar wel als winnaar van het veld stapte: 3-2.

Telstar speelde zoals trainer Mike Snoei het graag ziet. Met de borst vooruit en het vizier naar voren gericht. Na twintig minuten kwam Telstar verdiend op voorsprong nadat de buitenspelval van De Graafschap haperde.

Melvin Platje pikte de bal haast achteloos op en schoot kiezelhard binnen: 1-0. Daarmee was de toon gezet op het kolkende Schoonenberg. Graafschap moest komen en Telstar had wat het wilde: een vroege voorsprong.

Nog geen paar minuten later had het eigenlijk ook 2-0 moeten zijn na een prima aanval van de thuisploeg. Andrija Novakovich vond Graafschap-doelman Bednarek op zijn weg.

Het was het sein voor het thuispubiek om nog meer achter hun ploeg te gaan staan. ’Voetballen, voetballen’ klonk het uit het vak van de bezoekers. Telstar heerste op alle fronten wat Graafschap-trainer Henk de Jong tot twee vroege wissels dwong.

Telstar wint en verzuimt Graafschap genadeklap te geven [video]
© Foto Leander Mascini

De derde Doetinchemse wissel vond zelfs al voor rust plaats. Die was noodzakelijk door de rode kaart voor Sven Nieuwpoort die Mohamed Hamdaoui omver kegelde. Diezelfde Hamdaoui had even daarvoor de tweede Velsense treffer op zijn schoen. Zijn vrije trap teisterde de lat waarna Novakovich vanuit buitenspelpositie de bal in het lege doel werkte.

Tien minuten na rust stond het stadion opnieuw in vuur en vlam. Telstar schakelde razendsnel om na een Doetinchemse vrije trap. Platje bediende Novakovich die goed op de been bleef en de bal vanuit een moeilijke positie in de verre hoek gleed: 2-0.

Telstar wint en verzuimt Graafschap genadeklap te geven [video]
© Foto Leander Mascini

Graafschap begreep eindelijk dat het, ook met tien man, de aanval moest gaan zoeken. Dat gebeurde mondjesmaat maar gevaarlijk werd het eigenlijk nooit voor het doel van Rody de Boer. In een fase waarin de fanatieke aanhang van De Graafschap de handdoek leek te werpen, was het plotseling 2-1.

Voormalig Telstar-speler Daryl van Mieghem passeerde van dichtbij De Boer. En niet veel later kopte Mark Diemers zelfs de gelijkmaker binnen.

De zwabberende doeltreffende vrije trap van Hamdaoui bezorgde de aanhang wel een lach op het gezicht. Al had die lach achteraf gezien een schaterpartij moeten zijn.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons