PvdA wil onderzoek naar rol Raad van Toezicht schouwburg Kampanje

Delano Weltevreden
Den Helder

Welke rol heeft de Raad van Toezicht van schouwburg De Kampanje gespeeld in het besluit van het theater om de dansschool van Rik Niks om te bouwen tot kleine zaal.

PvdA wil dat de Rekenkamercommissie van de gemeente Den Helder dat onderzoekt. De fractie dient bij de komende gemeenteraadsvergadering een motie in om dat te bewerkstelligen.

Ook Behoorlijk Bestuur is kritisch over de rol van de RvT. ,,Bij het besluit om de dansschool van Rik Niks om te bouwen tot kleine zaal is iets misgegaan. Daardoor is het culturele aanbod in Den Helder in gevaar gebracht.’’ Ook de Stadspartij vraagt zich af wat de rol van de RvT was.

Tjitske Biersteker denkt dat de familiebanden tussen een lid van de RvT en een leidinggevende van de schouwburg het voor de RvT lastig maakt om zich kritisch op te stellen.

Kees Visser was wethouder economische zaken in het college (CDA, Trots, VVD, D66) dat volgens de Rekenkamercommissie ’informeel’ op de hoogte was van de door de schouwburg zelf gefinancierde kleine zaal, de voormalige dansschool van Rik Niks. De schouwburgdirectie had daarvoor geen toestemming gevraagd en het toenmalige college heeft de wijziging gedoogd, aldus de Rekenkamercommissie. Maar volgens Visser wist ’heel Den Helder’ van de verbouwing van de dansschool. Hij geeft toe dat er in dat college geen alarmbelletjes zijn gaan rinkelen. De wethouders kennen volgens hem de subsidieverordening ook niet uit het hoofd.

Tjitske Biersteker vindt het ’ongehoord’ dat Visser als voormalig wethouder uit een college dat niet tegen de uitbreiding heeft opgetreden, nu namens de VVD het woord voert in deze kwestie. Visser zegt dat hij als gekozen volksvertegenwoordiger het woord voert en dat hij altijd bereid is verantwoording af te leggen over zijn wethouderschap.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.