Geen olympische medaille voor schaatser Koen Verweij op 1000 meter

Koen Verweij voorafgaand aan de 1000 meter mannen in de Gangneung Oval tijdens de Olympische Winterspelen van Pyeongchang.© Foto: ANP

Koedijk

Waar Kjeld Nuis vrijdag goud heeft gepakt op de olympische 1000 meter, lukte het Koen Verweij niet om eremetaal te bemachtigen. De 27-jarige schaatser uit Koedijk werd negende op de Gangneung Oval.

Koen Verweij kwam op de afstand als eerste Nederlander aan de beurt en zette een tijd van 1.09,14 neer. Ook landgenoot Kai Verbij kwam na hem tekort voor een podiumplek en werd zesde in 1.08,62.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kjeld Nuis schaatste in de laatste rit een tijd van 1.07,95. Daarmee klopte hij de Noor Havard Lorentzen met vier honderdsten verschil. Het brons ging naar de Zuid-Koreaan Kim Tae-yun in 1.08,22.

Nuis is de eerste schaatser die als regerend wereldkampioen ook de olympische titel op deze afstand pakt. Hij won anderhalve week geleden in Zuid-Korea olympisch goud op de 1500 meter.

Verweij behaalde met de ploegenachtervolging de bronzen plak samen met Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Patrick Roest.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen