Huurderscoöperatie koopt Magazijn 14 op Hembrugterrein Zaandam

Huurderscoöperatie koopt Magazijn 14 op Hembrugterrein Zaandam
Magazijn 14.
Zaandam

De coöperatie van huurders van Magazijn 14 op het Hembrugterrein is mede-eigenaar geworden van het Rijksmonument uit 1901.

Toen eigenaar Rijksvastgoedbedijf het voormalige defensieterrein te koop zette, hadden huurders van de gebouwen op het terrein het recht hun ’eigen’ gebouw aan te kopen. De coöperatie kon onlangs met hulp van een aantal partners het magazijn kopen, zegt voorzitter Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman van Magazijn 14.

De ’zaken’ gaan goed in het gebouw dat ooit dienstdeed als magazijn voor mobilisatievoorraden. ,,We hebben nu genoeg huurders om ook de eerste verdieping te vullen en zitten nu midden in een verbouwing om die verdieping gereed te maken voor hun komst.’’

De coöperatie opende in maart 2016 met veertien huurders. het zijn allemaal kleine - veelal creatieve - bedrijven die graag op het Hembrugterrein willen ondernemen, maar waarvoor de gebouwen op het terrein een paar maten te groot waren. Met elkaar kunnen ze toch een ruimte huren. Het gebouw telt drie verdiepingen, waarvan er nu twee zijn verhuurd.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons