Zorgboerderij Middelie spaart voor eigen tovertafel

Bewoners van De Vier Jaargetijden aan de tovertafel.

Bewoners van De Vier Jaargetijden aan de tovertafel.© Publiciteitsfoto

Jacco van Oostveen
Middelie

Zorgboerderij De Vier Jaargetijden in Middelie is een crowdfundingsactie gestart voor een zogenoemde tovertafel. Hierop kunnen de bewoners, jongeren met een ernstige verstandelijke beperking, spelletjes spelen die hun zintuigen prikkelen.

Om de kwaliteit van leven voor de jongeren te vergroten willen de begeleiders heel graag een tovertafel aanschaffen. ,,Met de tovertafel kunnen we de kwaliteit van leven van de jongeren meer inhoud geven’’, vertelt begeleider Eeke Tersmette. ,,De tovertafel draagt bij aan het vergroten van hun belevingswereld. Het activeert hen zowel fysiek als sensorisch en het samen spelen geeft veel plezier. De projecties op de tafel zijn prachtig om te zien, leuk om te volgen en geven rust.’’

Op de kleinschalige zorgboerderij in Middelie staat nu een tijdelijke tovertafel, maar die moet terug naar de eigenaar. ,,En dat vinden we heel jammer’’, zegt Tersmette. Een nieuwe tovertafel kost ruim 8.000 euro. Dat geld heeft De Vier Jaargetijden niet, maar de zorgboerderij is een heuse crowdfundingsactie gestart. Er is al ruim 3.000 euro opgehaald, onder andere met de verkoop van pompoenen uit eigen tuin en zelfgemaakte jam.

De Vier Jaargetijden heeft nog een maand de tijd om het streefbedrag te halen. Wie een steentje wil bijdragen, kan geld doneren via http://activecues.com/crowdfunding/zorgboerderij-de-vier-jaargetijden# of via de facebookpagina van zorgboerderij De Vier Jaargetijden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.