Langedijk gaat behoefte aan buurtbus onderzoeken

Arie Bergwerff
Langedijk

Het college van Langedijk gaat onderzoek doen naar de behoefte in de gemeente naar een vorm van publiek vervoer op plekken die straks niet meer door Connexxion ’gedekt’ worden.

Verkeerswethouder Nils Langedijk zegde dit dinsdagavond toe tijdens de raadsvergadering. Senioren Langedijk had een motie in die richting voorbereid. Per zondag 22 juli zet Connexxion het mes in delen van de dienstregeling. Voor Langedijk betekent dit: geen busverbinding meer tussen Sint Pancras en Broek op Langedijk, het Langedijker gedeelte van Koedijk blijft verstoken van een bus en ook rijdt er geen bus meer tussen Langedijk en het station Heerhugowaard.

De in de Langedijker raad debuterende seniorenpartij stelde dat ouderen en mensen die slecht ter been zijn sterk belemmerd worden door ontoereikend busvervoer. De motie kreeg al direct de steun van GroenLinks. De ene na de andere partij sprak bij de behandeling van ’een sympathieke motie’ maar meende dat Senioren een en ander al teveel ingekleurd had. De partij had al gesprekken gevoerd met de mensen van Hugo Hopper en van Wonen Plus Welzijn en dat vond men voorbarig. Ook moest de voorziening niet slechts voor senioren zijn.

Na een schorsing van tien minuten waren de hobbels uit de motie verwijderd en kon Senioren rekenen op brede steun. Wethouder Langedijk beloofde vervolgens aan de slag te gaan met de motie. De oproep in de motie om in het eerste kwartaal van 2019 de gemeenteraad al te informeren over de uitkomsten van het onderzoek noemde hij ’ambitieus’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.