Automarkt Beverwijk meer via het internet

Beverwijk

Automarkt Beverwijk is nog springlevend. De conclusie dat er minder auto’s worden verkocht dan in 2012, klopt wel. Maar volgens verantwoordelijke Michel Corveleijn van het organiserende bedrijf VWE is de Automarkt Beverwijk nog altijd geliefd bij ver- en opkopers in binnen- en buitenland.

Corveleijn schetst de ontwikkelingen. ,,In 2012 vroegen wij een vergunning aan de gemeente Beverwijk voor het verhandelen van 1650 auto’s op één dag. Dat aantal is gebaseerd op de verkoopaantallen in de hoogtijdagen van de Automarkt in Utrecht, waar Automarkt Beverwijk een voortzetting van is. Er zijn echter nooit meer dan achthonderd auto’s verhandeld. De laatste tijd is het aantal gezakt naar zo’n vierhonderd auto’s.’’

Internet

,,Dit heeft te maken met de veranderde wereld”, verklaart Corveleijn. ,,Er wordt tegenwoordig veel meer via internet verkocht. De verhouding ligt momenteel op zon vierhonderd auto’s online, en nog eens vierhonderd op de dinsdagochtend in alle vroegte op het parkeerterrein in Beverwijk.”

Een en ander heeft tot gevolg dat er geen haast is gemaakt met de bouw van een nieuw kantoor op het parkeerterrein van de Bazaar in Beverwijk. De oude bouwplannen liggen in de prullenbak. ,,Misschien komt er nog eens een kantoor, maar dan wel kleiner”, aldus Corveleijn. Het noodgebouw blijft dus wel even.

Gelredome

Initiatieven van autohandelaren en andere organisatoren om alternatieve automarkten op te richten in Bemmel, het Duitse Emsbüren en laatstelijk het Gelredome, zijn mislukt of minder succesvol, verklaart Corveleijn. ,,Automarkt Beverwijk is nog altijd de grootste, met een aanbod van 20.000 voertuigen per jaar. Bemmel ging niet door, de automarkt bij het Gelredome is weer dicht en in Emsbüren is de helft van de auto’s afkomstig van Duitse verkopers, geen Nederlandse.”

,,Daarbij komt dat wij heel veel online transacties verzorgen. We combineren de gewone verkoop nu met de online variant. Voordeel is dat opkopers uit het oosten van Europa en Noord-Afrika de hele week kunnen kijken naar foto’s van goede kwaliteit en steeds betere omschrijvingen. Op dinsdag, de dag van de Automarkt Beverwijk, komen ze hem dan ophalen en meestal nemen ze er dan meteen nog een paar mee.”

De Automarkt vindt wel dat het met minder gemeentelijke handhavers toe kan. Daartoe is een verzoek gericht aan burgemeester Smit.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen