Meer meldingen van ’kinderlokker’ Hoorn

Eric Molenaar
Hoorn

Verschillende mensen in Hoorn hebben contact gehad met de politie over een pedofiel die hun kinderen heeft benaderd. Dat gebeurde zaterdag in de wijk Kersenboogerd. Zondag was er een schennispleging ’elders in Hoorn’. De zedenpolitie wil contact met mensen van wie kinderen zijn aangesproken.

Een melding over de kinderlokker, namens een moeder gedaan in de Facebookgroep ’Verloren, gevonden, vernield omgeving Hoorn’, was maandagmiddag al 385 keer gedeeld.

De man is gezien in onder meer Mari Andriessenhof, Breitnerhof, Van Goghhof en John Raedeckerhof. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar zijn, kort blond haar hebben en zich op de fiets verplaatsen.

Hij vroeg aan meisjes of die hem wilden insmeren. Hij heeft kinderen z’n geslachtsdeel laten zien en aanraken en heeft hen ook betast. Aldus de melding van de moeder.

Politiewoordvoerster José van Dijk wilde dit niet bevestigen, ’uit privacy-oogpunt’.

Zij wees er op dat over dit soort zaken altijd veel wordt gecommuniceerd via social media, dat mensen elkaar dingen vertellen ’van horen zeggen’ en dat dit het onderzoek kan belemmeren.

De afdeling zedenzaken heeft mensen die informatie hebben, opgeroepen te bellen naar 088-1681070 (kantooruren), of naar 112 als iets net gebeurd is. ,,Meld het bij ons, dan kunnen wij het goed onderzoeken.’’

Na de melding van een vader van een meisje van 9, dat zaterdag aan het begin van de avond was lastiggevallen in de Breitnerhof, hebben politiemensen hier naar sporen gezocht. Daar hoorden ze dat ook andere meisjes waren aangesproken.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen