22-jarige man meldt zich bij politie voor treinongeval Oosthuizen

Internetredactie
OOSTHUIZEN

Een 22-jarige man uit Oosthuizen heeft zich gemeld bij de politie voor het treinongeval van zondagavond bij de spoorovergang in zijn woonplaats. Een trein heeft daarbij een auto geramd, maar de bestuurder was spoorloos. Hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken.

Het ongeval heeft ervoor gezorgd dat het treinverkeer sinds 21.00 uur was gestremd. De auto is door de enorme klap flink beschadigd geraakt. Ook raakte het treinstel beschadigd.

Ambulancepersoneel en een traumahelikopter waren aanwezig, maar de bestuurder was in geen velden of wegen te bekennen. De hulpdiensten keerden daarom weer terug. De politie heeft nog gezocht naar de inzittende, onder meer met een helikopter.

Lees ook: Trein ramt auto bij Oosthuizen, inzittenden spoorloos

Uiteindelijk heeft de vermoedelijke bestuurder zichzelf op dezelfde avond aangegeven bij de politie, zo meldt een politiewoordvoerder maandag. De politie had op basis van getuigenverklaringen contact met hem gehad, waarna hij zich meldde op het bureau.

De man was gewond en is naar het ziekenhuis gebracht voor observatie. Hij heeft verklaard dat de remmen van zijn crossauto niet goed werkten en daardoor tegen de trein was aangebotst.

Er wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Ook gaat de politie onderzoeken of de verdachte onder invloed was van alcohol op het moment van het ongeval. De verdachte heeft zelf erkend dat hij veel alcohol had genuttigd.

Foto’s: DNP.NU

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.